BARBEKÜDEN ÖNCE ET SEÇİMİ TÜYOLARI!

Her ne kadar barbekü organizasyonunda bir “şef” olarak üstünüze kimseyi tanımasanız da, muhteşem lezzete ulaşmak için süreç biraz daha önce başlıyor:

Et seçiminden…

shutterstock_499269625.jpgMesela, öncelikle kasabınızın etleri hangi aralıklarla satın aldığını kendisine sorun. Etleri nasıl temizler, çalışma koşulları nasıldır, fikir sahibi olmaya çalışın.

Sonra, mesela aldığınız et dinlendirilmiş mi? Bu da önemli. Hemen kesilip satılan etler daha sert olur ve içerdiği maddeler nedeniyle sindirimi de zor olur…

shutterstock_365536751.jpg

Renk de önemli! Aldığınız etin rengi kırmızı ve koyu pembeden farklı bir renkteyse başka bir kasaba doğru yola çıkın.

Renkle beraber tabii ki koku da mühim. Burnunuza ağır gelen bir koku varsa o eti asla tercih etmeyin.

Diyelim ki eti kıyma olarak tüketeceksiniz… O hâlde mutlaka kıyma makinesinin temizlenmiş olmasına dikkat edin. Aynı zamanda kıymayı hazır kıyma şeklinde değil, bütün bir etten çektirerek alın.shutterstock_142786300.jpg

Eti bir kasaptan değil de bir süpermarketten alıyorsanız burada da dikkat edilmesi gereken bir şey var. Bir markette alışveriş yapıyorsanız muhtemelen başka şeyler de satın alıyorsunuz. O zaman etin sıcağa maruz kalmaması için sepette en üstte durmasına dikkat edin ve vakit kaybetmeden evinize gidin. Et, dışarıda bekletmeye gelmez.

 

Sonrası ise sizin barbekü konusundaki deneyimize ve becerilerinize kalmış. Afiyet olsun!

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s