O ET MÜHÜRLENECEK! AMA NASIL?

Bir etin mükemmel lezzetine erişebilmesi için o eti mühürlemek, en az etin kendisi kadar önemli! Birazdan okuyacağınız tüyolar ise size bu lezzete ulaşmada yardımcı olacak…

Izgarayı, mühürleme için ideal dereceye getirin fakat ızgarayı yağlamayın. Et henüz çiğken iki yüzeyine de bir miktar zeytinyağı dökebilirsiniz.

Etleri ızgaraya yerleştirdikten sonra çıkan sesler, duman ve koku sizi korkutmasın. Doğru et pişirmenin belli başlı cilveleri ile karşı karşıyasınız.

Öncelikle etin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Pişirme işleminin hemen öncesinde, etin her iki tarafına, “seasoning” olarak adlandırılan yöntemle taze çekilmiş tane karabiber ve tuz serpiştirin. Mümkünse deniz tuzu kullanın.

Bu sayede mühürleme işlemi esnasında et suyunu salmayacak ve lezzetini hapsedecektir.

Etin bir yüzünün mühürlenmesi, eti hangi seviyede pişmiş tercih ettiğinize göre 2 ila 5 dakika arasında değişir. Bu nedenle eti pişirmek için sürekli çevirmeyin. İki yüzünün de aynı sürede piştiğine emin olun.

İşte, eti mühürlediniz bile! Şimdi gelsin misafirler de sizin o muhteşem şefliğinize hayran olsun…

Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s