SAĞLIĞA GİDEN YOL BUĞULU YEMEKLERDEN GEÇER!

Yemeklerde sağlık denince hemen birkaç şey öne çıkıyor. Ne pişiriyoruz? Yani malzememiz sağlıklı mı, organik mi? Ne ile pişiriyoruz? Kullandığımız tencere, tava gibi araçlar sağlıklı mı? Ve işte asıl konumuz:

“Nasıl pişiriyoruz?”

SSH_vitalis_30.jpgHepimiz farkındayız; artık aldığımız sebzelerin organik olup olmaması sağlığımız için yetmiyor. Bu sebzelerin doğru pişirilme yöntemleri ile pişmiş olması da mühim. Sağlıklı besinin en önemli püf noktası ise buğulamak. Yani, buharda pişirmek.

 

Bu yöntem sebzelerin özel kaplarda suya değmeden suyun buharı ile pişirilme yöntemi. Böyle pişirilen sebzeler diğerlerine göre daha az ısıya maruz kaldığından, başta A-C-E vitaminleri olmak üzere bütün besin değerlerini içerisinde koruyor.

SSH_vitalis_26.jpg

Bütün sebzeleri buharda pişirebildiğiniz gibi bu yöntemi bazı balıklar ve yumurta için de

kullanabilirsiniz. Buharda pişirme yöntemiyle diğer pişirme yöntemlerine göre fazladan aldığımız yağı da kesmiş oluyoruz.

Buharda pişirme için özel olarak geliştirilmiş tencereler de var. Bu pişiricileri inceleyerek daha sağlıklı yemeklere ilk adımı atabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s