BAŞKA BİR MİLLET, BAŞKA BİR YEMEK: İRLANDA

İrlanda’dan Irish Stew

Irish Stew, İrlanda’da 13. yüzyıldan beri yapılmakta olan geleneksel bir yemek. Başlarda ucuz içeriğinden dolayı “fakir halkın karnını doyuran” bu yemek günümüze yaklaştıkça her kesime hitap etmeye başlamış. Eşsiz bir doğaya sahip olan İrlanda yeşilin birçok tonuna ev sahipliği yapıyor. Hâl böyle olunca hayvancılık ilerlemiş ve besili, lezzetli hayvanların bulunduğu bir yere dönüşen İrlanda’da kuzu ya da koyun eti, patates, soğan, havuç ve maydanoz ile yapılan Irish Stew vazgeçilmeyen yemekler arasına girmeyi başarmış.

IRISH STEW.jpg

Malzemeler

1kg kemiksiz koyun veya kuzu

4 büyük patates

2 büyük soğan

3 veya 4 orta boy havuç

Maydanoz demeti

2 bardak (480ml) su

Tuz ve biber

Yapılışı

Bütün malzemeleri kabaca doğrayarak bir kabın içerisine sırayla diziyoruz. Üstlerine suyu ekledikten sonra tencerenin ağzını kapatarak düşük ısıda ağır ağır pişmesini bekliyoruz. (Ortalama pişme süresi 2,5 saattir.)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s