EVİNİZDE KENDİ ATIŞTIRMALIĞINIZI KENDİNİZ YAPIN!

Dışarıda bayılarak yediğimiz ama evde yapmaya üşendiğimiz veya nasıl yapıldığını anlayamadığımız yemekler vardır hani. Sizlerle dışarıda çokça rastladığımız ancak evde yapmayı belki aklımıza bile getirmediğimiz nefis çıtır soğan ve kızarmış peynirli rulo tarifi paylaşıyoruz. Afiyetle…

ÇITIR SOĞAN HALKASI

çıtır soğan halkası.jpgMalzemeler

  • 2 adet büyük beyaz soğan,
  • 1 su bardağı un,
  • 1 adet yumurta,
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • Baharatlar
  • Yarım su bardağı mısır nişastası,
  • 2 su bardağı kadar çekilmiş kuru ekmek ya da galeta unu.
  • Yarım çay bardağı soda

Kızartmak için:

  • Sıvı yağı.

Hazırlanışı:

Bir kaba un, soda, kabartma tozu, nişasta, baharatları ve tuzu koyarak karıştıralım. Oluşan karışım katıya yakın bir kıvamda olmalı. Soğanı yaklaşık 1 cm kalınlığında halka halka doğrayalım. Başka bir tabağa yumurtayı kıralım ve karıştıralım. Soğanları önce yumurtaya sonra daha önce hazırladığımız karışıma ve son olarak çekilmiş kuru ekmeğe bulayıp bol kızgın yağda kızartalım. Çıtır Soğan Halkalarını sıcak sıcak servis yapalım.

KIZARMIŞ PEYNİRLİ RULO

çıtır peynir rulosu.jpg

Malzemeler

  • 1 adet yufka
  • 6 adet kaşar peynir
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı:

Yufkaları bıçak yardımıyla istediğimiz şekilde 6 parçaya keselim. Yufkaların bir kenarına peynir koyarak sıkıca rulo yapalım. Önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartalım.

 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s