HANGİ SEBZE HANGİ MEVSİMDE YENMELİ?

“Artık her sebze meyve her mevsimde var.” diyebilirsiniz ama aslında sebzeyi ve meyveyi mevsiminde tüketmek çok daha sağlıklı. Hem lezzet hem de besin değeri bakımından… Peki, hangi mevsimde ne tüketmelisiniz?

 

Screen Shot 2017-07-31 at 16.13.55.png

Yaz sebzeleri:

Enginar, bamya, taze patates, taze fasulye, börülce, taze bakla, bezelye, bamya, domates, salatalık, semizotu, rezene, taze soğan, taze sarımsak, patlıcan, Çengelköy salatalık, asma yaprağı, dolmalık biber, rezene, mantar, süt mısır, börülce…

Kış sebzeleri:

Karalahana, pazı, havuç, balkabağı, lahana, yer elması, ıspanak, kereviz, karnabahar, Brüksel lahanası, brokoli, pırasa…

Peki, ya mevsim dışı meyve-sebzeler?

Sebzeleri mevsiminde yemenin dışında derin dondurucu yardımıyla, yaz sebzelerini kışın da yiyebilirsiniz. Çiğ sebzeleri derin dondurucuda saklamanın yanı sıra pişirdiğiniz ıspanak, pazı, lahana gibi sebzelerin bir kısmını saklama kabında başka hiçbir işlem yapmadan saklayabilirsiniz. Böylece 2 ay boyunca tazeliğini koruyabilirsiniz.

PÜF NOKTASI: Maydanoz, yeşil soğan, dereotu, roka, kıvırcık, marul gibi yeşilliklerinizi aldıktan sonra birkaç sefer su ile yıkayın. Son suyuna sirke koyup süzdükten sonra salata kurutucusuna koyun ve kapağını çevirerek iyice kurumalarını sağlayın. Yeşillikleri bu şekilde ister ayrı ayrı kaplarda, ister bir arada salata yapmak üzere bekletebilirsiniz. Böylece her öğünde salata yıkama zahmetinden kurtulmuş olursunuz.

 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s