NEDEN DÖKÜM DEMİR?

Şimdi size birkaç “çünkü” ile neden döküm demir tencere tercih etmeniz gerektiğini açıklayacağız…

Çünkü besin değerini ve lezzetinin yoğunluğunu muhafaza eder. Etler kurumaz ve sebzeler sulu kalır.

Çünkü döküm demirin gücü ve ısı tutma özellikleri, Orta Asya mutfaklarında bin yıllardır bilinmektedir. Dökme demir, ısıyı en iyi tutan, yavaşça yayan ve mükemmel bir şekilde eşit dağıtan malzemelerden biri olan karbondan zengin bir demir alaşımıdır.

staub neden dokum demir.jpgÇünkü döküm demir ısındığında, ısıyı muhafaza etme özelliğiyle ağır ağır pişirme sağlar. Böylece ısıyı en aza indirebilir ve enerji tasarrufu yapabilirsiniz.

Çünkü döküm demir ayrıca soğuğu da muhafaza eder: servis yapmadan önce buzdolabına koyduğunuzda tencere sofrada soğuk kalır.

Çünkü ağırlıklı olarak camdan yapılan emaye son derece dayanıklıdır. Emaye kaplama döküm demir, indüksiyonlu ocaklar dahil bütün ısı kaynaklarıyla kullanıma uygundur.

Bizce bu geleneksel kültürün en modern hâllerini inceleyin; gerçek lezzeti siz de keşfedin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s