YEŞİL ÇAY NASIL HAZIRLANIR?

Günümüzün fenomenlerinden yeşil çayın tarihi MÖ 300 yıllarına kadar uzanıyor. Bilim çevrelerince üzerine yapılan araştırmalar, yeşil çayın saymakla bitmeyecek faydalarını son 15-20 yılda daha çok ortaya çıkardı.

Kolesterolü ve tansiyonu düşürmekten, şeker hastalığından korumasına, yağ yakılmasına yardımcı olmasından, bunamayı yavaşlatmasına, diş sağlığına iyi gelmesinden kanser hücrelerinin yayılımını yavaşlatmasına kadar onlarca faydası bulunan bu güçlü antioksidanı hazırlamak için aslında diğer bitkisel çaylardan daha farklı bir yol izlemeniz gerekmiyor. Ancak en önemli nokta, suyun sıcaklığı: Yeşil çay en iyi 80-85 derece suyla demlenir.

shutterstock_592030781

Bir fincan çay için bir çay kaşığı kurutulmuş yeşil çay yaprağı yeterli olacaktır. İyi su kullanmanız çayın tadını çıkarabilmeniz açısından önemli. Suyu kaynatın, ocağı kapatın ve 4-5 dakika bekleyin. Kabarcıklar azaldıktan ve su biraz soğuduktan sonra bardağın üzerine süzgeçle yerleştirdiğiniz yeşil çayın üzerine dökün. 2-3 dakika bekletin, daha uzun bekletirseniz çayın tadı biraz acı olabilir.

 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s