TÜRK MUTFAĞININ İNCİLERİ: MEZELER!

Biz Türklerin en güzel adetidir, sevdiklerimizin etrafında toplandığı, en leziz yemeklerle süslenmiş sofralar…

O sofralarda yapılan sohbetlerin tadı bambaşkadır; dertler paylaşılır, sevinçler yakınlarımızla daha da katlanır.

İşte bu sofraları renklendirmek için son bir adım daha var: Soğuk mezeler!

Keyifle, kendi ellerinizle hazırladığınız Türk mutfağının en güzel özelliklerini taşıyan o kült lezzetlerden birkaçını sizin için derledik:

shutterstock_544475989Mezelerin hası, akla ilk gelen: Haydari

Sofradaki herkesin elinin ilk gideceği, lezzeti garanti mezedir haydari. Hele de masa da en yakışıklı partneri kızarmış ekmekler varsa…

Kendisi acı, katkısı tatlı: Acılı Ezme

Acı sevenlerin vazgeçilmezi. Mezlerle donatılacak bir sofrada acılı ezme olmazsa, diğer mezelerinde boynu bükük kalır. Onu ihmâl etmeyin…

Baklanın en güzel hâli: Zeytinyağlı Fava

Sıcak, ılık ya da soğuk fark etmeksizin soframızda yerini alır fava. Evimize sık girmese de söz konusu fava olduğunda, kilolarca alıp yapmak isteriz. Şu lezzeti başka nerede yakalayabiliriz ki?

Patlıcansız olmaz: Şakşuka

Kendine has karakteristik tadıyla, muhabbeti bol sofralara en yakışan mezelerden biridir, gönlümüzde en özel köşeyi kapmıştır.

shutterstock_308868026

Güneyden gelen tat: Hibeş

Özellikle Antalya ve çevresinde sıkça tüketilen bu lezzeti sofranıza taşıdınız mı, bütün akşam misafirlerinize tarif vermeye hazır olun! 🙂 Hem sos hem de meze olarak tüketilen hibeşi daha önce denemediyseniz, mutlaka deneyin.

En hafif, en pratik: Semizotu Salatası

Bütün akşam mezeler keyifle yenecek. E araya şöyle en masumundan nefis ve pratik bir lezzet de koymadan olmaz.

Malzemeler:

2 demet büyük boy semizotu

3 diş sarımsak

1,5 su bardağı süzme yoğurt

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

Semizotunun kullanacağınız kısımlarını bol suda güzelce yıkadıktan sonra semizotunu bir salata kurutucusu yardımıyla iyice kurulayın. Sarımsakların kabuklarını soyun ve rendeleyin. Rendelenmiş sarımsakların üzerine süzme yoğurt, zeytinyağı ve tuz ekleyip güzelce karıştırın. Yoğurt karışımını pürüzsüz bir hal alınca semizotuyla bir araya getirip zarif hareketlerle birbirlerine karışmalarını sağlayın. İşte bu kadar basit.

Kalamarlı ya da kalamarsız: Tarator

Süzme yoğurt ve ceviz içinin en güzel birleşimi tarator. Kalamar tavanın en sadık en vefalı dostu. Yapılmalı.

Sözün kısası, malzemeleri hazır edip mutfağa girdiğinizde hızlıca yapabileceğiniz bu leziz soğuk mezeleri daha çok lazım olacak, bir köşeye not et mutlaka.

Hadi şimdi özenerek hazırladığınız o bol muhabbetli sofraya oturup, yaşamın keyfini çıkarın…

 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s