EVDE KATI YOĞURT YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Yoğurdun evde yapılanı gibisi yok… Ancak bu konuda, kafaları en çok soru işaretine boğan mesele şu: “Kıvamını nasıl tutturacağım?”

Ev yoğurdunun kıvamının alıştığımız hazır yoğurtlara göre daha sulu kalmasının sebeplerinden biri mayanız olabilir. Yoğurdunuzu mayalamak istediğiniz mayanın kendisi sulu kıvamda ise yoğurdunuz da sulu bir kıvamda olacaktır.

shutterstock_524060941

Bunu önlemek için, yoğurdunuzu daha yoğun ve sert kıvamlı mayalar ile mayalayabilirsiniz. Böylece daha kıvamlı yoğurtlar hazırlayabilirsiniz.

Daha katı yoğurt yapmanın bir başka püf noktası ise aslında akıllara çok da gelmeyen bir seçenek. O da, farklı süt çeşitlerini bir arada kullanmak.

Yani, mayalamayı planladığınız klasik inek sütünüzün yanına manda, koyun ya da keçi sütü gibi bir süt ilave ederseniz de katı bir yoğurt elde edebilirsiniz.

Şimdiden ellerinize sağlık! 🙂

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s