ŞEFLERİN SIRRI: BEURRE MONTE

Öyle adı Fransızca diye hazırlaması da zor bir tariften bahsedeceğimizi sanmayın. Bu minicik püf noktası ile, restoran mutfaklarından masamıza gelen o lezzetine doyum olmayan yemeklerin sırrı gün yüzüne çıkacak. 🙂

Mutfak akademilerinde de öğretilen ve ünlü şeflerin de kullandığı bu püf noktası, yemeklerimizde kullandığımız soslarla ilgili. İşte o minik dokunuş:

Yemek soslarınızın daha zengin ve parlak gözükmesini istiyorsanız son aşamada soğuk tereyağı ekleyin!

shutterstock_520248964

Gastronomi dünyasının “beurre monté” olarak adlandırdığı bu yöntemi uygulamak isterseniz, tek yapmanız gereken sosunuz hazır olmaya yakın içine birkaç parça soğuk tereyağı eklemek ve yalnızca karıştırmak.

Herkesin ellerinde kalem kağıt sizden tarif isteyeceği bu küçük sırrınızı paylaşıp paylaşmamak sizin elinizde. 🙂

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s